Welke isolatie past bij jou?

Wanneer je op zoek bent naar de manieren om geld te besparen op maandelijkse basis, dan kom je al snel uit bij het isoleren van het huis. Door betere isolatie kun je besparen op de kosten voor de energie voor het verwarmen en het afkoelen. Dat is handig, want dit zijn vaak de hogere kosten in een huishouden. Er zijn echter verschillende manieren om te isoleren. Welke van de vormen bij jou past, hangt af van jouw huis, de locatie en het budget. Neem direct contact met ons op om meer te weten te komen over de volgende mogelijkheden.

Muurisolatie

Heb je een spouwmuur en is deze voor 1960 neergezet? Dan is de kans groot dat de muur niet dubbel geïsoleerd is, of dat er isolatiematerialen gebruikt zijn die niet meer werken. Het vervangen van de muur is een optie, maar er wordt vaker gekozen voor het isoleren aan de binnenzijde van de muur, of spouwmuurisolatie te gebruiken om de isolatiewaarden omhoog te krijgen. Dit kun je zelf proberen, maar wanneer een expert dit doet, is het effect meestal vele malen groter. Het is een kleinere ingreep en kost niet veel tijd.

Vloerisolatie

De  vloer isoleren is een veel grotere ingreep. De vloeren moeten leeggemaakt worden en in nagenoeg alle gevallen moeten de vloeren er ook uitgebroken worden om vervolgens onder de vloeren te isoleren. Dit is ideaal voor de mensen die de vloeren al wilden vervangen, of de mensen die een nieuw

Mr green casino

huis willen betrekken. Het grote voordeel aan vloerisolatie en eventueel vloerverwarming is dat warmte opstijgt en de vloeren vaak het koudst zijn in huis. Wanneer deze goed geïsoleerd zijn, bespaar je niet alleen veel op de kosten: Je hebt ook snel het idee dat het veel warmer is omdat jouw voeten warmer blijven. Vloerisolatie is een handige optie, maar wel een grotere ingreep. Daarnaast hangen de kosten sterk af van het vloeroppervlak.

Andere manieren van isoleren

Daken isoleren is een handige manier om veel warmte en koelte in huis te houden, maar in de meeste huizen in Nederland win je er relatief weinig mee. Behalve wanneer je een huis hebt dat bijzonder oud is natuurlijk. De daken zijn vaak goed geïsoleerd. Is dit niet het geval, dan is het isoleren een relatief makkelijke klus. Het dak hoeft er namelijk niet af: Er wordt van binnenuit gewerkt aan de isolatie.

Een laatste manier van isoleren die we zeker moeten noemen hier, is het plaatsen van ramen met een hogere isolatiewaarde. De ramen zorgen vaak voor veel kou in huis, zeker wanneer de ramen niet goed afgewerkt zijn. Schaf je nieuwe ramen aan met een hogere isolatiewaarde, dan blijft de temperatuur in huis een stuk beter behouden en dat is wel zo prettig wanneer je echt effect wilt zien op de energierekening.

Comments are closed.